U utorak 27. svibnja 2025., u impresivnom ambijentu Trsatskog kaštela, održano je svečano proglašenje Riječkih gastronomskih luka za 2025. godinu. Turistička zajednica grada Rijeke organizator je projekta, a provodi ga u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal i portalom Gastronaut.
Događanje je okupilo velik broj ugostitelja, partnera i predstavnika lokalne zajednice te još jednom potvrdilo koliko zajednički doprinos jača prepoznatljivosti Rijeke kao autentične i kvalitetne gastro-destinacije. U 2025. godini čak 42 restorana zadovoljilo je kriterije za 71 titulu “Riječkih gastronomskih luka” dodijeljenih u 11 kategorija.
Ono na čemu smo mi izuzetno zahvalni je titula koja je dodijeljena našoj Konobi Blato u Rijeci, a to je ona za za Dnevnu korčulansku luku. Moramo dodati i da je ovo četvrti put da ju je naša Konoba zaslužila.
Kategorija “Dnevne luke” posebna je po tome što se radi o ugostiteljskim objektima koji svakog dana mijenjaju svoju ponudu te nude marende prilagođene dobu godine i sezonskim namirnicama. Za Dnevnu korčulansku luku Blato 1902 navodi se da je poznati korčulanski proizvođač vina i maslinovog ulja, a korčulanski specijaliteti su sastavni dio ponude konobe u Rijeci. Od blatske popare, preko vare, pašticade i hobotnice, do korčulanskih slastica, dnevno se nudi 10-ak svježe pripremljenih jela.
Na događanju je predstavljena i prezentirana bogata ugostiteljska ponuda grada Rijeke koja se iz godine u godinu unaprjeđuje i postaje sve snažniji gastronomski brend koji upotpunjava turističku ponudu destinacije.
Turistička zajednica grada Rijeke ističe kako je ponosna na “uspješan razvoj ovog projekta koji od 2022. kontinuirano raste, okuplja i inspirira” te dodaje da zahvaljujući sudionicima “postaje i sve snažniji element riječkog turističkog identiteta”.
Ukoliko budete u prilici, pozivamo vas da dođete u našu Konobu Blato u Rijeci i kušate specijalitete koje nudimo. Ako ne znate gdje se nalazimo, pronađite nas putem uputa na ovom linku. Radujemo se vašem dolasku!
Foto: Ivan Mažar